Autorijschoollook.nl

Autorijschoollook.nl | Rijbewijs halen | Rijschool Breda

5 redenen om jouw automaat rijbewijs te halen in Breda

5 redenen om jouw automaat rijbewijs te halen in Breda

Steeds meer mensen in Breda en omgeving kiezen ervoor om hun automaat rijbewijs te halen. Wij geven vijf redenen waarom dit ook voor jou de juiste keuze is.

Voordat we die redenen op een rij zetten leggen we eerst uit wat een automaat rijbewijs is en wat de verschillen zijn tussen een gewoon rijbewijs en een automaat rijbewijs.

Wat is een automaat rijbewijs?

Als je rijexamen doet in een auto waarin je niet zelf hoeft te schakelen krijg je, als je slaagt een automaat rijbewijs. In dit rijbewijs staat code 78 genoteerd. Code 78 betekent letterlijk: rijbewijs alleen geldig voor voertuigen met automatische schakeling. Daarnaast is er nog een automaatcode 10.02 voor automatisch rijden om medische reden.

Zijn er verschillen tussen een gewoon rijbewijs en een automaat rijbewijs?

Op dit moment is het zo dat mensen die een regulier rijbewijs hebben zowel in een auto met handschakeling als in een auto met automatische schakeling mogen rijden. Mensen met een automaat rijbewijs mogen niet in een auto met handschakeling rijden.

Zoals we hierna zien zullen steeds meer mensen kiezen voor een automaat rijbewijs. Daarom is de verwachting dat deze regeling versoepeld wordt. Met die versoepeling is het na een aantal uur les toch mogelijk om met een automaat rijbewijs in een handgeschakelde auto te rijden. Overigens bieden wij natuurlijk ook rijopleidingen voor handgeschakelde auto’s in Breda en omgeving.

We van onze cursisten vijf redenen waarom ze voor een automaat rijbewijs kiezen.

1. Een automaat rijbewijs is makkelijker

Veel mensen vinden het moeilijk om tijdens het rijden ook met de hand te schakelen. Daarnaast heeft een auto met handschakelaar drie pedalen, terwijl een auto met automaat twee pedalen heeft.

2. Een automaat rijbewijs zorgt voor meer concentratie

Doordat je tijdens het rijden maar twee pedalen hoeft te bedienen kun je je volledig concentreren op het gas geven en remmen. Ook kun je continue twee handen aan het stuur houden, zodat je optimale controle over de auto hebt.

3. Een automaat rijbewijs is beter voor het milieu

De auto met automaat is in Breda en omgeving in opkomst sinds er hybride en elektrische auto’s op de markt zijn. Doordat deze een constante stroomtoevoer hebben is het niet meer nodig om te schakelen.

Daardoor is het, als je een rijbewijs voor een automaat of code 78 rijbewijs hebt, zeer waarschijnlijk dat je voor een elektrische of hybride auto kiest. Zeker omdat de overheid vanaf 2030 geen nieuwe auto’s met verbrandingsmotor meer toestaat. Uiteraard bieden we je graag meer informatie over onze automaat rijlessen.

4. Met een automaat rijbewijs ben je in Breda en omgeving beter af

Iedereen die Breda en omgeving kent weet dat de omgeving afwisselend is. De ene keer rijd door het centrum van een drukke stad, zoals Breda of Tilburg en de andere keer rijd je door een veel landelijkere omgeving in de buurt van Etten Leur of Roosendaal. Bij zo’n ander landschap hoort ander rijgedrag en dus ander schakelgedrag. Daar hoef je je met een automatische schakeling dus geen zorgen meer over te maken.

5. Een automaat rijbewijs is goedkoper

Daarnaast investeer je met rijlessen in een automaat in jouw toekomst. Vroeger hadden automatische schakelkasten in de auto de reputatie duur te zijn in onderhoud. Die situatie is nu heel anders. De moderne automaten zijn zeker niet duurder in onderhoud dan handgeschakelde auto’s. Sterker nog, de onderhoudskosten zijn steeds lager.

Doordat automobilisten steeds vaker voor een elektrische of hybride auto kiest komt er steeds meer vraag naar en dus ontwikkelbudget voor automaten. Daardoor bespaar je geld want steeds meer automaten zijn onderhoudsvrij.

Wil jij kennis maken en weten wat de beste keuze voor jou is? Boek dan in Breda en omgeving bij Rijschool Look een proefles.

Automaat Rijbewijs Breda, automaat rijles Dordrecht
Rijschool Look | Rijbewijs halen

Lenteaanbieding

Ga jij rijlessen? Maak dan nu gebruik van de speciale lenteaanbieding bij Rijschool Look!

€125,- korting

op de pakketten van 30 of 40 rijlessen.

WhatsApp whatsapp