Autorijschoollook.nl

Autorijschoollook.nl | Rijbewijs halen | Rijschool Breda

5 voordelen van rijlessen in een automaat in Dordrecht

5 voordelen van rijlessen in een automaat in Dordrecht

Bij Rijschool Dordrecht kiezen steeds meer cursisten voor rijlessen in een automaat. Dat is logisch, want rijden in een automaat biedt vooral voor beginnende bestuurders veel voordelen. Daarom zetten we vijf voordelen van rijlessen in een automaat in Dordrecht voor je op een rij.

Sneller jouw rijbewijs halen in Dordrecht met een automaat

Bij een handgeschakelde auto moet je zelf schakelen. Dat betekent niet alleen dat je aandacht moet besteden aan de versnellingspook, maar ook dat je drie in plaats van twee voetpedalen moet bedienen. Bij lessen in een automaat is dat niet nodig en dat levert drie voordelen op.

1. Een automaat zorgt voor minder stress tijdens de rijlessen

Je hoeft niet meer te (leren) schakelen. Doordat je de pook en het koppelingspedaal (zoals het pedaal om te schakelen heet) kunt vergeten zijn er minder handelingen nodig. Hierdoor kan je je beter concentreren op het verkeer en de verkeersregels. Dit zorgt voor minder stress tijdens het lessen bij Rijschool Dordrecht.

2. Je verbetert jouw concentratie

Doordat je niet hoeft te schakelen ben je je bewuster van het verkeer en kan je je concentreren op jouw rijvaardigheid. Dit zorgt ervoor dat je veiliger rijdt en zo een betere beheersing van de auto leert krijgen tijdens jouw rijlessen in Dordrecht.

Bovendien voel je je veiliger en zelfverzekerder doordat bij een automaat de motor niet af kan slaan. Deze schrikmomenten en onverwachte bewegingen van de auto blijven je dus bespaard.

3. Een automaat maakt autorijden voor mensen met faalangst of beperking bereikbaar

Als je last hebt van faalangst begrijp je inmiddels dat rijlessen in een automaat jouw kansen op een rijbewijs sterk vergroten.

Ook wanneer je last hebt van een medische beperking, waardoor je bijvoorbeeld een hand of been niet goed kunt gebruiken of last hebt van coördinatieproblemen, is een automaat een uitkomst. Bovendien hebben de instructeurs van rijschool Dordrecht uitgebreide ervaring met het autorijles geven aan cursisten met faalangst of medische beperking.

Nu relaxter lessen, straks zuiniger en moderner rijden

Naast de voordelen voor jou als cursist biedt het lessen in een automaat ook voordelen voor als je jouw rijbewijs gehaald hebt. Ook dit levert twee belangrijke voordelen op.

4. Klaar voor de toekomst van elektrische en zelfrijdende auto’s

Door regelgeving worden steeds meer auto’s op fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel vervangen door elektrische auto’s. Diezelfde regelgeving zorgt ervoor dat er in de toekomst alleen nog elektrische auto’s mogen worden geproduceerd. Bijna alle elektrische auto’s zijn uitgerust met een automatische versnellingsbak. Hierdoor gaan steeds meer mensen rijden met een automaat.

Een ander toekomstbeeld van de auto is dat deze steeds meer zelfrijdend wordt. Tesla is daar al druk mee bezig, maar experts verwachten dat andere fabrikanten dit voorbeeld gaan volgen en ook die trend zien we al steeds meer. Een van de aspecten van het besturen die de zelfstandig rijdende auto overneemt is het schakelen.

Door deze twee ontwikkelingen is het steeds minder relevant om nu nog examen te doen in een auto met handmatige versnellingsbak.

5 Rijden in een automaat bespaart je geld

Inmiddels blijkt dat elektrisch rijden veel goedkoper is dan rijden in een auto op fossiele brandstoffen. Daarbij is de automatische versnellingsbak van een auto altijd afgestemd op het optimale toerental van de motor. Dit zorgt ervoor dat het brandstofverbruik verder verlaagd wordt. Hierdoor rijd je dus aanzienlijk goedkoper dan wanneer je een handgeschakelde auto zou kiezen.

Bovendien stoot de auto door lager brandstofverbruik ook minder CO2 uit, dus je bent niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu als je voor een automaat kiest.

Ben jij benieuwd of rijlessen voor de toekomst iets voor jou zijn? Boek dan een GRATIS automaat rijles bij Rijschool Dordrecht.

Automaat Rijbewijs Breda, automaat rijles Dordrecht
Rijschool Look | Rijbewijs halen

Lenteaanbieding

Ga jij rijlessen? Maak dan nu gebruik van de speciale lenteaanbieding bij Rijschool Look!

€125,- korting

op de pakketten van 30 of 40 rijlessen.

WhatsApp whatsapp